Zanzibar Mix

Zanzibar er en øygruppe på kysten av Tanzania som gjennom årene har vært besøkt av og kontrollert av flere nasjonaliteter, noe øygruppens kjøkken bærer preg av. I tillegg til turisme er krydderproduksjon hoved industrier, og dermed kalles øygruppen også for Krydderøyene.

Dagens suppe er en fusion hvor du finner sterk Indisk påvirkning. Zanzibar Mix er en vanlig gatemat i Tanzania generelt, og toppingene kan varieres i det uendelige. Min versjon under er vegetarisk potetsuppe, men kjøttboller eller stekt fisk vil passe utmerket til.

Zanzibar Mix

Zanzibar Mix

Eksotisk potetsuppe med uendelige variasjonsmuligheter


Ingredienser

  • Olje til steking
  • 4 poteter
  • 1 boks kikerter, avrent
  • 1 gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts korianderfrø
  • 1 ts chilipulver
  • 1 boks kokosmelk (4 dl)
  • 6 dl melk
  • 1 lime, revet skall og saft
  • Salt til smak

Forslag til topping:

  • Bombay mix / Japan mix
  • Snack mix
  • Taffelsticks
  • 1 bunt koriander
  • Limebåter
  • Syltet rødløk
  • Små, spicy kjøttboller
  • Stekt fisk
  • Mango chutney
  • Chilisaus
  • Fersk salsa

Fremgangsmåte


Skrell og hakk løk og hvitløk og stek dette i olje på lav varme i en kjele til løken har blitt blank og myk. Bland i kikerter, gurkemeie, korianderfrø og chilipulver.

Skjær potetene i terninger og ha i kjelen, sammen med melk og kokosmelk. La småkoke til potetene er møre.

Kjør suppen i blender eller med stavmixer til en klumpefri, tykk suppe. Smak til med salt og revet skal av lime samt limejuice.

Server gjerne valgt topping ved siden av så kan alle strø over det de selv vil ha.

Velbekomme!

Legg igjen en kommentar