Dette er vel noe av det enkleste, men likevel smakfulle, du kan servere dine gjester. Kan brukes som forrett, hovedrett, lunsj, kveldskos eller når som helst. Eller hva med å helle ferdigkokt suppe på en matthermos og ta med på tur? Du høster noen gode tur-poeng om du serverer suppen til bålgrillede ostesmørbrød. Dersom du er opptatt av å leve sunt, er også Fransk Løksuppe midt i blinken for deg. Her har du en enkel og grei oppskrift på herligheten:
Fransk Løksuppe
En deilig, varm og smakfull suppe som kler enhver anledning.
Ingredienser
- 5 stk løk
- 5 fedd hvitløk
- 2 ss rapsolje
- 1 l grønnsakbuljong
- 1 ts tørket timian
- 1 ts sukker
- 4 skiver daggammelt brød
- 2 dl revet hvitost
- salt og pepper
Fremgangsmåte
Skjær løken i tynne skiver. Varm opp oljen på middels varme i en kjele. Surr løken under omrøring til den får fin farge og legg i hvitløken mot slutten.
Kok opp en kjele med buljongen, og ha løken over i buljongkjelen. Tilsett tørket timian og sukker. La suppen koke i ca. 15 minutter. Smak til med salt og pepper.
Sett ovnen på 225 °C. Hell suppen i fire suppeskåler som er ildfaste. Legg på brødskivene og fordel ost over.
Gratiner suppen i ovnen til osten og brødet begynner å få fin farge.
Suppen serveres rykende varm.