Fransk Løksuppe

Dette er vel noe av det enkleste, men likevel smakfulle, du kan servere dine gjester. Kan brukes som forrett, hovedrett, lunsj, kveldskos eller når som helst. Eller hva med å helle ferdigkokt suppe på en matthermos og ta med på tur? Du høster noen gode tur-poeng om du serverer suppen til bålgrillede ostesmørbrød. Dersom du er opptatt av å leve sunt, er også Fransk Løksuppe midt i blinken for deg. Her har du en enkel og grei oppskrift på herligheten:

Fransk Løksuppe

Fransk Løksuppe

  • Porsjoner: 4
  • Vanskelighetsgrad: enkel
  • Skiv ut

En deilig, varm og smakfull suppe som kler enhver anledning.


Ingredienser

  • 5 stk løk
  • 5 fedd hvitløk
  • 2 ss rapsolje
  • 1 l grønnsakbuljong
  • 1 ts tørket timian
  • 1 ts sukker
  • 4 skiver daggammelt brød
  • 2 dl revet hvitost
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

Skjær løken i tynne skiver. Varm opp oljen på middels varme i en kjele. Surr løken under omrøring til den får fin farge og legg i hvitløken mot slutten.

Kok opp en kjele med buljongen, og ha løken over i buljongkjelen. Tilsett tørket timian og sukker. La suppen koke i ca. 15 minutter. Smak til med salt og pepper.

Sett ovnen på 225 °C. Hell suppen i fire suppeskåler som er ildfaste. Legg på brødskivene og fordel ost over.

Gratiner suppen i ovnen til osten og brødet begynner å få fin farge.
Suppen serveres rykende varm.


Legg igjen en kommentar