Fisk og Ris, på Thai-vis

Helsenorge.no anbefaler å spise fisk til middag to til tre ganger i uken, og dette er et råd jeg virkelig prøver å etterleve. Men jeg synes det er vanskelig å variere fiskemiddagene, og er derfor stadig på jakt etter eksotiske og nye måter å piffe opp fisken. Her følger en Thai-inspirert variant vi er særdeles glad i i min familie.

Fisk og Rispå Thai-vis

 

Fisk og Ris, på Thai-vis

  • Antall porsjoner: 4
  • Vanskelighetsgrad: easy
  • Skriv ut

Spennende, smakfull og eksotisk vri på fiskemiddagen.

Ingredienser

Risen:

  • 5 dl jasminris
  • 2 bokser kokosmelk
  • 2 dl vann

Fisken:

  • 4 fiskefileter (flyndre, torsk eller annen hvitfisk)
  • 4 ts peanøttolje
  • en god neve frisk koriander
  • 1 rød chilli (frø er valgfritt)
  • 1 ss most ingefær
  • pepper

Thaidressing:

  • 1 rød chilli (om du liker det hett lar du frøene sitte i)
  • 2 sitrongress
  • 3 ts knust ingefær
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 8 ss limesaft
  • 4 ss fiskesaus
  • 4 ts peanøttolje

Anvisninger

Sett ovnen på 180 grader Celcius.

Risen:

Skyll risen og ha den i en kjele. Ha over 2 bokser kokosmelk og 2 dl vann. Kok opp på høy varme mens du rører godt. Skru ned varmen til lav og legg på lokk – la småkoke i 10-12 minutter inntil væsken er absorbert i risen. Bruk en gaffel til å røre luft inn i risen.

Fisken:

Legg fisken i et ildfastfat og ha over olje og nykvernet pepper. Ha over frisk koriander, finhakket rød chilli og revet ingefær. Stek fisken i ovnen i 15 minutter eller til den er gjennomstekt.

Thaidressing:

Ha alt i blender  – og kjør godt. Hell over i en liten serveringsskål. OBS, denne blir sterk, så det er best om gjestene får forsyne seg selv av denne.


Reklamer

Ett svar til “Fisk og Ris, på Thai-vis”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s