Krysantemum Brødkake

Dersom du skal ha forening, gjengen over for å se fotballkampen, selskap eller rett og slett bare har lyst å sette mat på bordet som ser veldig stilig ut, da er dette oppskriften for deg. Denne «matkaken» ser mye mer komplisert ut enn den er. Den er enkel, men litt dillete er det nå da. Du kan fylle den med akkurat hva du vil, her har jeg brukt kjøttdeigbasert pizzafyll og ost. OBS, fyllet må ikke være for vått, ellers blir det bare klin.

KrysantemumBrødkake

 

Krysantemum Brødkake

 • Antall porsjoner: 4-6
 • Vanskelighetsgrad: middels
 • Skriv ut

Dette matbrødet er en sikker vinner.


Forslag til fyll: Pizzafyll og ost, Ricotta og spinat, Pesto og parmesan, Tapenade, Skinke og ost, Pulled pork, Kalkunrester. Her er det kun fantasien som setter grenser.

Du kan selvsagt også lage en søtere deig med f.eks. kardemomme og ha søte fyll i. Pass bare på at ikke fyllet er for vått. Bruker du syltetøy, bør det være av den bakestabile varianten. I stedet for å pensle med smør når kaken kommer ut av ovnen, vil jeg da heller la kaken avkjøles og bruke f.eks. melisglasur.

Ingredienser

 • 125 ml melk
 • 125 ml kefir/kulturmelk
 • 1 pakke tørrgjær
 • 1 ts sukker
 • 1 ts salt
 • 1 egg
 • 500 g hvetemel
 • 6 ss olje
 • 1 ss tørket oregano (eller andre krydderurter) – kan utelates.
 • 1 eggeplomme til pensling før steking
 • 1 ss melk til pensling før steking
 • 30 g smør til pensling eter steking

Anvisninger

Varm melken, og ha den og alle de andre ingrediensene, bortsett fra det som er merket «til pensling» i en bakebolle. Samle alt til en deig og elt godt og lenge. Dekk til og la heve under et kjøkkenhåndkle til dobbel størrelse, ca. 40 minutter.

Ha deigen på melet bakebord, del den i to, og kjevle ut en stor leiv 3-4 mm tykk. Stikk ut rundinger med et glass eller lignende, mitt glass har en diameter på 9,5 cm. For at ikke deigrundingene skal tørke ut anbefales det å legge dem under litt plastfolie mens du kjevler og stikker ut resten av deigen.

Klipp til og legg bakepapir i bunnen av en paiform, springform, ildfast fat, eller hva du nå velger å bruke. Smør både bakepapiret i bunnen og sidene godt med smeltet smør eller olje.

Spre ca. en teskje ønsket fyll på deigrundingene, brett over, og så over igjen. Sett de stående langs kanten av formen. Fortsett helt rundt. Deigen hever godt, så de bør ikke settes veldig trangt. Til midten legger jeg tre deigrundinger på rekke med litt overlapp. Fordel fyll jevnt over alle tre. Brett alle tre over, fremdeles med overlapp. Begynn så i den ene enden og rull sammen og sett i midten av formen. Fortsett så å fylle formen med fylte deigrundinger. Avhengig av størrelsen på formen, bør du få 2 eller tre runder. Etterheves i ca. 30 minutter.

Jeg hadde deigrundinger og fyll til overs, og valgte å legge de resterende deigrundingene på rekke med litt overlapp, spredte fyll på hele rekken, bretta over og rulla hele remsen til en stor rose og satt i en liten springform. Pensle brødkaken med sammenvispet eggeplomme og melk. Stek i forvarmet ovn på 180 grader Celsius, omtrent midt i ovnen i ca. 25 minutter. Sett temperaturen ned til 175 grader og stek videre i 15 minutter.

Pensle den nystekte kaken med smeltet smør, legg over et kjøkkenhåndkle og la den hvile i 15 minutter i formen.

Sjekk at kaken slipper kanten fint før du hvelver den ut. Og så er det bare å byde til bords. Vel bekomme.


Reklamer

Ett svar til “Krysantemum Brødkake”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s