Gresskarpurè

Jeg ser mange Amerikanere som bruker hermetisk gresskar puré i Pai og supper, og de sparer seg for litt arbeid da. I Norge og Danmark er disse hermetikkboksene uforholdsmessig dyre, pga at det er import til et relativt lite marked. Når man da kan lage sin egen lagerbeholdning av godsakene for en brøkdel av prisen, da er det arbeidet verdt.

Jeg har også inntrykk av at gresskar er å finne i butikkene frem til Halloween, og at de sporløst forsvinner etter det. Nå er det godt mulig at jeg fremdeles har lyst på en gresskar suppe, eller boller med gresskar i også etter Halloween da – og der har du enda en grunn til å fylle frysen med et par hendige pakker gresskar puré.

Det er ikke så vanskelig, og ei heller så mye arbeid som det kan høres ut som lenger oppe her:

Skjær et medium gresskar i to. Bruk gjerne et sukkergresskar som Hokkaido, eller flaskegresskar.  Skrap ut innmaten (trådene og frøene). Du kan gjerne ta vare på frøene og riste dem, ellers kaster du de bare.

Legg gresskarene, med snittsiden ned, på bakepapirkledt stekeplate og stek dem i ovnen ved 175 ° C i 1 time til 1,5 timer. Når du kan enkelt stikke en gaffel i dem gjennom skallet – da er de ferdige.

La dem kjølne og skrap ut fruktkjøttet med en skje.

Jeg kjøpte nylig 4 gresskar, og disse gav 8 fryseposer med 400 g puré. Det er noen paier det!

Bruk pureen med en gang, eller frys den. La frossen puré tine natten over i kjøleskap før bruk.

PS. du kan også bruke sånne store gresskar som man lager lykter av. Disse har en litt mildere smak og er ikke like søte, men det justerer man enkelt med krydringen/sukringen.

Relevante oppskrifter:

Gresskar- og søtpotetsuppe

Gresskarpai

Lag din egen Pumpkin Spice Mix!

Paiskall med rømme

Reklamer

4 svar til “Gresskarpurè”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s