Risotto med erter

Her har du en enkel og supergod Risotto. Perfekt til stekt kylling, eller som en vegetarrett. Husk bare at du må stå og røre hele tiden, du kan ikke gå fra Risottoen og sette deg til med Netflix.

Risotto med erter

 

Risotto med Erter

  • Antall porsjoner: 4-6
  • Vanskelighetsgrad: easy
  • Skriv ut

Enkel og supergod Risotto. Perfekt til stekt kylling, eller som en vegetarrett.

Ingredienser

  • 50g smør
  • 1 løk, finhakket
  • 300g frosne eller kokte ferske erter
  • 1.7l varm grønnsaks- eller kyllingkraft
  • 350g risotto ris (evt grøtris, det funker)
  • 2 dl tørr hvitvin
  • 50g Parmesan, revet
  • extra-virgin olivenolje, til å ringle over (valgfritt)

Anvisninger

Smelt smøret i en vid gryte, ha i løken og svett på lav varme i 10 minutter til den er myk og blank. Mens du venter på løken, ha 100 g erter i en blender sammen med litt av kraften og mos det godt.

Rør risen I gryten med løken, øk varmen til medium og la det steke i et minutt. Hell i vinen og la det boble og koke mens du rører til vinen er absorbert av risen. Ha i en øse av kraften, rør mens kraften koker inn, ha så i en ny øse med kraft. Fortsett slik til risen en kokt og får en kremet konsistens, dette tar 20-30 minutter.

Rør inn de moste ertene, resten av ertene, parmesan og smak til med pepper. Ta gryten av varmen og la den hvile i et par minutter. Rør opp Risottoen og server. Ringle over litt olivenolje og/eller riv litt parmesan over.


Reklamer

Ett svar til “Risotto med erter”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s